Fedezze fel a filmgyártás lenyűgöző világát! Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontja, a Korda Filmpark várja Önt Budapesttől 30 km-re, Etyeken.

Ajánlatkérés

Korda emlékkiállítás

Látta már a Bagdadi tolvajt, a Dzsungel könyvét vagy a VIII. Henrik magánéletét, hogy a Korda fivérek legemlékezetesebb filmalkotásait említsük? Ha meg akarja ismerni kalandos életútjukat a nemzetközi filmgyártásban, tekintse meg emlékkiállításunkat!

A három testvér

Korda Sándor (Sir Alexander Korda)

A brit filmgyártás alapító atyja, az első filmrendező, aki elnyerte a brit lovagi címet. Barátai, alkotótársai többek között Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh, Orson Welles.

Korda Zoltán

Rendező-producer elsősorban Hollywoodban kamatoztatta tehetségét. Dolgozott kora csodálatos sztárjaival, Humphrey Bogarttal, Gregory Peckkel, Sidney Poitier-vel.

Korda Vince

Korda Vince a Korda fivérek legfiatalabb tagja, díszlettervező, képzőművész. Külföldre távozása előtt Iványi-Grünwald Béla tanítványa volt.

Interaktív kiállítás

A Korda Filmstúdió 10 éves születésnapján a korábbi kiállítást felfrissítettük, és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával új, friss, digitális elemekkel egészítettük ki. A látogatók a „Kincsem” című nagysikerű játékfilm néhány ereklyéjét is megtekinthetik

Hogy készül a stop-motion? Jártál-e már tükörszobában vagy fordított szobában? Tudod-e, mi a kiterjesztett valóság? Motorozás a Duna-parton! Lódobogás a kalandfilmekben! Csak néhány filmes talány, amire a Korda Filmparkban választ lehet kapni. Kóstoljon bele a filmkészítés varázslatos világába, tekintse meg egyedülálló bemutatónkat a filmgyártás folyamatáról: a filmötlettől egészen a megvalósításig!

A kiállítás megtekintése és a stúdiótúra a kültéri díszletekben körülbelül 90 percet vesz igénybe.

Stúdiótúra

Járt már működő filmstúdióban? Tudja, hogyan néz ki és miből készül egy díszlet? Ha nem, jöjjön el hozzánk és sétáljon ott, ahol a The Martian – Mentőexpedíció forgatásakor Matt Damon és Kate Mara Ridley Scott irányítása alatt dolgozott, vagy éppen a Pokolfajzat 2 – Az Aranyhadsereg (Hellboy 2. – The Golden Army) díszletében Ron Perlman és Selma Blair, a középkorban játszódó A Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat díszletében pedig Jeremy Irons játszották el híres jeleneteiket.

Pillantson be oda, ahol még a kamerák sem lehettek jelen!

A program részét képezi a stúdiótúra, melynek keretén belül a látogatók kívülről megtekinthetik a műtermeket, és a forgatások függvényében a Korda Stúdió területén található New York utca díszletét és a reneszánsz díszletvárost.

A stúdiótúra programja és időtartama a forgatások és az időjárási viszonyok függvényében változhat. Időszakonként különleges, egyedi helyszíneket nyitunk meg a látogatók előtt, amelyek a rendszeres stúdiótúrának nem képezik részét! A szabadtéri stúdiótúra időtartama mintegy 30-40 perc. Kényelmes lábbeli, hűvös időszakokban meleg öltözet javasolt.

Galéria

Shop

A Korda Filmpark büféje és shopja minden nap 9.00 -16.30 óráig várja a látogatókat kávéval, frissítőkkel, helyi kézműves finomságokkal. Shopunk kínálatában megtalálhatóak az emléktárgyakon túl, filmes szakkönyvek és filmes eszközök is (filmes csapó). Céges rendezvényeik végén megrendelőink filmes ajándékkal lephetik meg ügyfeleiket, partnereiket, dolgozóikat!