Fedezze fel a filmgyártás lenyűgöző világát! Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontja, a Korda Filmpark várja Önt Budapesttől 30 km-re, Etyeken.

Ajánlatkérés

Korda emlékkiállítás

Látta már a Bagdadi tolvajt, a Dzsungel könyvét vagy a VIII. Henrik magánéletét, hogy a Korda fivérek legemlékezetesebb filmalkotásait említsük? Ha meg akarja ismerni kalandos életútjukat a nemzetközi filmgyártásban, tekintse meg emlékkiállításunkat!

A három testvér

Korda Sándor (Sir Alexander Korda)

A brit filmgyártás alapító atyja, az első filmrendező, aki elnyerte a brit lovagi címet. Barátai, alkotótársai többek között Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh, Orson Welles.

Korda Zoltán

Rendező-producer elsősorban Hollywoodban kamatoztatta tehetségét. Dolgozott kora csodálatos sztárjaival, Humphrey Bogarttal, Gregory Peckkel, Sidney Poitier-vel.

Korda Vince

Korda Vince a Korda fivérek legfiatalabb tagja, díszlettervező, képzőművész. Külföldre távozása előtt Iványi-Grünwald Béla tanítványa volt.

Interaktív kiállítás

 A kiállítás megtekintése és a stúdiótúra a kültéri díszletekben körülbelül 90 percet vesz igénybe.

Stúdiótúra

Járt már működő filmstúdióban? Tudja, hogyan néz ki és miből készül egy díszlet? Ha nem, jöjjön el hozzánk és sétáljon ott, ahol a The Martian – Mentőexpedíció forgatásakor Matt Damon és Kate Mara Ridley Scott irányítása alatt dolgozott, vagy éppen a Pokolfajzat 2 – Az Aranyhadsereg (Hellboy 2. – The Golden Army) díszletében Ron Perlman és Selma Blair, a középkorban játszódó A Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat díszletében pedig Jeremy Irons játszották el híres jeleneteiket. Pillantson be oda, ahol még a kamerák sem lehettek jelen! A program részét képezi a stúdiótúra, melynek keretén belül a látogatók kívülről megtekinthetik a műtermeket, és a forgatások függvényében a Korda Stúdió területén található New York utca díszletét és a reneszánsz díszletvárost. A stúdiótúra programja és időtartama a forgatások és az időjárási viszonyok függvényében változhat. Időszakonként különleges, egyedi helyszíneket nyitunk meg a látogatók előtt, amelyek a rendszeres stúdiótúrának nem képezik részét! A szabadtéri stúdiótúra időtartama mintegy 30-40 perc. Kényelmes lábbeli, hűvös időszakokban meleg öltözet javasolt.

Galéria

Shop

 Shopunk kínálatában megtalálhatóak az emléktárgyakon túl, filmes szakkönyvek és filmes eszközök is (filmes csapó).